7 aprilie 2013

Update Blond cenusiu - despre decolorare si vopsiri repetate

Dragele mele,

va salut dupa mult timp.
Asa cum v-ati dat seama, am renuntat de ceva timp la a mai scrie aici. Lucrurile din viata mea s-au complicat indeajuns de mult si pentru o lunga perioada indeajuns de dificil incat n-au mai existat disponibilitatea, dorinta si, deloc de neglijat, nici posibilitatea materiala de a mai experimenta cu cosmeticale.
Am intentionat sa sterg blogul insa m-am razgandit vazand ca exista totusi cititoare, mai ales ale povestii parului meu blond.
Asta m-a motivat sa revin cu un update. Asadar....:)

Am renuntat la blond dupa circa un an.
Motivul principal a fost ca obosisem de vopsirea lunara a radacinilor. Pentru circa o saptamana arata bine, insa deja din a doua saptamana radacinile brunete erau vizibile si avand si parul scurt - mediu in acea perioada, daca neglijam sau amanam prea mult vopsirea radacinilor, ajungeam repede sa arat "in doua culori".

Parul meu a fost degradat in urma vopsirilor repetate si decolorarii, nu pot sa neg.
Totusi, in ciuda lipsei mele de experienta si a unor produse profesionale, am avut grija - sau a venit din teama ?:) - de a nu depasi timpii recomandati decolorarii, sa hidratez parul cu masti, cu ulei de ricin, de masline, si astfel nu am patit nimic horror precum am auzit/citit in alte parti: decolorari lasate cu parul matura, care sa se rupa de la jumatate, sa cada masiv sau sa nu se mai poata pieptana.
Dar efectele negative exista si da, sunt vizibile. Aveam parul uscat, friabil, lipsit de stralucire sau, cel putin, cu muuult mai putin stralucire decat are in mod natural.

Dupa teste de tot felul, gasisem combinatia castigatoare pentru a scapa de nuanta de galben-pui atat de deranjanta: ma spalam cu samponul violet de la Kallos - imi usca insa parul mai tare, asa ca il foloseam mai rar, nu la fiecare spalare, si clatirea finala o faceam cu apa in care dizolvam 2 picaturi de violet de gentiana.

Atentie la neatentie! :) Cand am lasat samponul un pic mai mult decat timpul recomandat, sau cand am scapat mai multe picaturi de violet de gentiana, m-am ales cu un ton gri spre violet destul de sanatos, ceea ce nu m-ar fi deranjat atat de tare daca nu iesea si neuniform.
Totusi, dupa cateva spalari (cu sampon normal) disparea nuanta deranjanta.

In cele din urma, cand am renuntat la blond, m-am hotarat sa acord parului meu o pauza de vopsire si chiar o cura de regenerare, si am obtinut rezultate foarte bune cu produsele Gerovital (Lotiunea cu petrolem, Samponul si Serul anticadere), dar si cu impachetari peste noapte cu ulei de ricin+ulei de masline si alte produse accesibile sau proceduri simple de intretinere (ca laminarea acasa). Un rezultat vizibil al tacticii mele de regenerare este de departe accelerarea vitezei de crestere a parului :)

Mi se face deseori dor de blondul cenusiu, a fost nuanta de par cu care m-am simtit cel mai bine, insa intretinerea atenta pe care o cere ma face ca pentru moment sa aleg in continuarea nuanta mea naturala, comoda si "safe". Totusi, cred ca intr-o zi poate ma voi trezi din nou bruneta si ma voi culca blonda, cine stie...:)



Blondul "cel mai blond", cenusiu-nordic, la care ajunsesem





Un exces de sampon violet sau de violet de gentiana, nu mai tin minte, si rezultatul aproape cenusiu-movaliu :)



Pentru armonizare, in acea perioada imi decoloram usor si sprancenele, pana la o nuanta potrivita cu parul (pentru nuanta lor uniforma le conturam cu kitul special de la E.L.F., nuanta pentru blonde)




Si nuanta naturala a parului meu, ca sa vedeti de unde porneam si cu ce material lucram :)