1 iunie 2011

Blond cenusiu - despre decolorare si vopsiri repetate

Va povesteam mai demult cum am facut trecerea de la brunet la blond.
De la ultima postare, am "tradat" pentru circa 2 luni blondul, vopsindu-ma intr-o nuanta de mocha, dar intr-un final m-a doborat dorul de blond si am reluat procesul.
Parul meu se resimte destul de tare, fiind uscat si la varfuri se rupe cu usurinta, dar am gasit in sfarsit o formula care pare sa-i priasca.
Iata pe scurt "programul" uzual al parului meu:
-decolorarea;
        Doar a radacinilor. Pe cat posibil, la intervale de minim 3 saptamani, nu mai des. Folosesc pudra decoloranta si oxidant de 12%, avand o nuanta naturala de castaniu mediu, care, cu un oxidant mai slab, nu se deschide mai mult de un portocaliu - morcoviu.

- vopsirea - pentru a uniformiza zona decolorata de la radacina cu nuanta de pe lungime.
        Vopseaua mea preferata a ramas Palette A10 . Am incercat L'Oreal (nu mi-a prins) si Garnier (care mi-a dat o nuanta superba de blond cenusiu, insa dupa 2 folosiri am observat ca-mi usuca parul prea tare si am renuntat la ea).
        Tot intentionez ca sa las un interval de minim 24 de ore intre decolorarea radacinilor si vopsire, insa pana acum n-am reusit sa-mi controlez nerabdarea de a ma vedea cat mai repede vopsita. Sper ca data viitoare sa am mai multa vointa.
        Ma gandesc sa inlocuiesc oxidantul de 12% cu care vine vopseaua Palette A10 cu unul de 9%, mi se pare cam mult sa aplic si la decolorare si la vopsire un oxidant puternic.

- spalarea parului
        Aici am perioade intre care alternez co-washing-ul (spalarea parului folosind doar balsam) cu  folosirea mastilor de par din ulei de masline care necesita spalarea cu sampon. Am cautat sa folosesc sampoane usoare, cu formule pe cat posibil mai naturale, care sa nu-mi usuce si mai mult parul. Nu am un sampon preferat, inca incerc si testez diferite marci si formule.

- ingrijire
       Recurg cat pot de des la uleiul de masline, singur sau in combinatie cu ulei de ricin si/sau ulei din samburi de struguri, pe care il incalzesc putin si il aplic pe par, incercand sa imbib cat mai bine varfurile. Stau asa cat imi permite timpul, minim o ora, dar de preferinta dorm asa peste noapte si ma spal a doua zi. Indepartez uleiul din par samponandu-ma de doua ori. Uneori il mai amestec cu uleiul tratament pentru par de la Loncolor Natura.
        Mai folosesc balsam si masca din comert, printre care masca Kallos cu placenta mi se pare cea mai eficienta. Un balsam la fel de miraculos nu am gasit inca. Acum folosesc balsam si sampon de la Gliss, pentru par deteriorat, dar probabil dupa ce le termin ma intorc la masca de la Kallos.
        Cand parul e zvantat, aplic fie balsam leave-in Balea, fie balsam leave-in Gliss Hair Repair .
        Dupa ce parul e uscat, pe varfuri aplic uleiul Blossy de la Kallos.

- coafare
        Nu folosesc foehn-ul decat in cazuri speciale, cand ma grabesc si trebuie sa am parul uscat rapid, in rest il las sa se usuce natural, profitand de vremea calduroasa.
        Placa sau ondulatorul le-am folosit de maxim 3 ori in ultimele luni, profit ca am inca parul destul de scurt si este mai usor de aranjat.
        Oricat imi doresc sa cresca mai repede, apelez si la tunderea varfurilor, chiar saptamana aceasta o sa mai indepartez din zona ce mai tocita si arsa.

Toti pasii pe care i-am descris sunt destul de generali si flexibili, nu credeti ca ii aplic pe toti cu regularitate, mai degraba ii variez.

Mai nou, imi doresc tare mult sa incerc keratina lichida, astept cu nerabdare sa-mi creasca din nou parul mai lung, insa il vreau si cu un aspect sanatos, nu agreez catusi de putin parul blond lung si ars.

Cam asa arata in prezent (in poze varfurile sunt netunse de circa 2 luni, se poate vedea ca sunt destul de degradate de vopsea)




In sfarsit, un aspect mai rar discutat este intretinerea calitatii parului prin hidratarea optima a organismului si o dieta echilibrata.
Eu uit des sa beau apa, consumul a 2 litri pe zi e o treaba chinuitoare pentru mine, dar incerc cat mai des sa-mi iau o cana de ceai langa mine si sa consum cat mai multe lichide. Suplimentele alimentare - Ca,Mg, vitamine - sunt si ele bune, dar nu va recomand sa le luati "dupa ureche", sau, daca hotarati sa luati fara a cere sfatul unui medic, faceti-o cu grija si temperat, fara a face excese de pastile si combinatii de tot felul. Nu stiu daca parul va creste mai repede si mai sanatos si stralucitor daca luati un pumn de vitamine si minerale, dar stiu ca excesele de niciun fel nu fac bine, si ,cu toate bunele intentii, riscati sa va induceti dezechilibre.
Eu am inceput de curand sa mananc cat de des pot legume si fructe, consumate ca atare, in salate sau ca sucuri, si sper ca in cateva saptamani sa se vada rezultatele.

Inca nu sunt multumita de starea parului meu, nici de lungime, dar cu greu am gasit culoarea pe care mi-o doream si, mai ales, produsele si modul de aplicare prin care sa o obtin.
Va urma , ca de obicei, un update peste cateva saptamani in care voi povesti noile ispravi ale blonzimii mele.



11 comentarii:

  1. si a mea e preferata A1o!!!! am incercat multe , dar asta e cea mai frumoasa.puup

    RăspundețiȘtergere
  2. Daa, si eu i-am devenit fidela!!
    Te pup si eu, mersi pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna!Acum am vazut articolul,foarte folositor!Vreau sa-ti cer o parere avand in vedere ca ai experienta cu parul blond:cularea mea naturala e saten inchis,acum 2 saptamani m-am vopsit cu o vopsea fara amoniac(era blond mediu) si mi-a iesit un blond inchis usor spre roscat,e o culoare frumoasa...daca dau cu Palette A10 ce crezi ca o sa iasa?Ai spus ca are un oxidant mai puternic.Imi doresc foarte mult sa-l deschid...sau imi poti recomanda alta vopsea,crezi ca m-ar ajuta?Astept raspuns de la tine.multumesc!Adina

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Adina!
    Imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund, sper sa-ti mai fie de folos cu ceva parerea mea.

    Dupa experientele mele - nuanta mea naturala e tot saten inchis - nu am obtinut blond deschis-cenusiu decat in urma decolorarii. Cand m-am vopsit fara decolorare prealabila, am obtinut nuante de blond inchis roscat, ca si tine.

    Acum..depinde ce nuanta de blond iti doresti. Eu doream o nuanta rece, cenusie, si pentru asta am recurs la decolorare si spalare cu sampon violet - sa scap de reflexele roscate.

    Daca vrei doar sa-ti deschizi nuanta si iti place blondul-roscat, cred ca poti folosi numai vopsea - inclusiv Palette, prin vopsiri repetate ar trebui sa se deschida progresiv parul la culoare. Dar e posibil ca parul crescut la radacina sa iasa mai inchis la prima vopsire, eu asa pateam.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ii foarte faina culoarea. Si eu imi dorsc asa de 1 an de zile si tot ma chinui pe la salon. Sunt bruneta natural iar dupa un an am ajuns la un galben auriu, iar eu imi doresc o culaore rece.
    La salon nu ma mai intorc deoarece de fiecare data cand ma vopseste radacinile mele au alta culare. Momentan am 4 culori in cap asa ca vreau sa ma fac acasa
    Singurul lucru ce ma ingrijoreaza este oxidantul de 12 de la decolorare si cel tot de 12 de la vopsea.
    A incercat cineva decolorantul de la syoss? Tu de care folosesti?

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Anonim,

    eu am renuntat dupa un an la blond, si asta in principal din cauza lenei de a-mi vopsi lunar radacinile.
    Din cate tin minte, decolorant foloseam de la Kallos, cu oxidant de 12, insa am incercat si de 9.
    Ce m-a ajutat sa scap de nuanta galben-pui a fost clatirea parului de violet de gentiana (2 picaturi, nu mult) si samponul violet de la Kallos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara!
    De 2 ani de zile, m-am vopsit la coafor, blond argintiu. Imi iesea foarte bine. Dar era si destul de scump. Asa ca am decis sa ma vopsesc acasa.. Mi-am luat 2 tuburi de vopsea de la L'Oreal blond cenusiu si m-am vopsit.. La spalare am aplicat si samponul nuantator de la calos, ca sa taie oriece tenta de portocaliu. Dupa ce mi-am uscat parul, radacina era o culoare frumoasa, dar jumatate din par este gri. Poate imi poti da si mie un sfat, cum sa scap de gri si sa revin la culoarea mea. Sper sa ma ajuti si pe mine.. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  8. as putea sa va dau un sfat destul de util.firul de par are 2 pigmenti pheomelanina si melanina.In functie de concentratia pigmentului in structura firului de par avem nuantele la decolorare de la blond deschis pana la portocaliu.pheomelanina este pigmentul cu reflete de portocaliu sau rosu in functie de fiecare tip de par si culoare iar melanina are pigmentul de galben deschis curat,mai exact``blondul pui`` de care stie toata lumea.la decolorarea unui par natural in functie de culoarea acestuia reiese si pigmentul.la un par vopsit repetat apoi decolorat nu se garanteaza acelasi rezultat deoarece la fiecare vopsire adaugam pigmenti in cuticula parului.
    Asa ca dragele mele niciodata prin aceeasi procedura sau cu aceleasi produse rezultatele n-o sa fie la fel pentru fiecare tip de par.

    RăspundețiȘtergere
  9. Marina, multumesc insa in prezent nu ma mai decolorez.
    Produsul pare interesant, sper ca va fi de ajutor altor fete!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru decolorarea parului puteti incerca COLOR OFF este un produs profesional rusesc ce decoloreaza parul fara sa il arda , https://www.facebook.com/ColorOffDeLaEstelProfessional , il puteti comanda la nr 0754921669

    RăspundețiȘtergere