29 ianuarie 2011

Baza pentru aplicarea fardului de pleoape de la Sephora

De anul trecut, de cand am inceput sa folosesc primere pentru fata si pentru pleoape, am cam dezvoltat un blocaj psihic care ma impiedica sa mai aplic ceva pe fata daca n-am aplicat in prealabil o baza.
In ciuda beneficiilor, n-am gasit inca baza perfecta pentru tenul meu care, desi mixt, simt ca ma strange si ramane uscat dupa ce aplic o baza (problema asta o am cel mai des cu primerul de ochi de la Manhattan, dar mai multe intr-o postare viitoare).

Am cautat si caut in continuare o baza de fata care sa imbunatateasca aspectul porilor, sa ascunda roseata si sa matifieze tenul, si, daca se poate, sa si ilumineze un pic, si o baza pentru pleoape care sa "tina" fardurile 3 zile si 3 nopti fara sa imi lase senzatia ca ma "strange" pielea.

Pana sa gasesc eu produsele perfecte, m-am gandit sa incep o serie de review-uri dedicate primerelor pe care le-am testat.
Puteti citi aici un review mai vechi despre baza pentru fata de la Manhattan.

Azi i-a venit randul bazei pentru pleoape de la Sephora, a carei descriere o gasiti pe site-ul oficial.

 (M-am indoit putin daca este vorba despre acelasi produs, pe al meu scriind "Base fixante paillettes Glitter eye primer", dar m-a convins descrierea de pe site :
Try it with the Sephora Brand Shimmer Pot and Glitter Pot to achieve a long-wearing, scintillating sparkle! "




Am cumparat-o anul trecut din Sephora in perioada reducerilor, m-a costat 9 lei.
Cu toate ca pe cutiuta scrie "Glitter eye primer", mi-a fost recomandata ca fiind potrivita pentru fixarea oricarui fard de pleoape.




Are o consistenta vascoasa, si un miros un pic ciudat, intre crema de fata si lipici, dar am observat ca nici celelalte primere de ochi pe care le-am folosit "(Manhattan si Radiant) nu au un miros mai placut. Oricum, nu ma deranjeaza prea tare, prefer sa fie asa decat sa mai contina si vreun parfum puternic, chiar daca ar fi mai putin neplacut.

Ce-mi place:
- intensifica semnificativ culoarea fardurilor - nota 10 la capitolul asta;
- le confera o mai mare rezistenta, eu am folosit aceasta baza vara trecuta, in perioada caniculei, si nu mi-au curs / nu mi s-au intins;
- nuanta crem neutra a bazei, care odata intinsa pe piele se confunda cu nuanta acesteia, astfel ca nu modifica / nu influenteaza cu nimic culorile fardurilor. Din acest motiv mi se pare foarte potrivita pentru fardurile nude / bej / crem mate, exact asa vor ramane si aplicate peste baza;
- este o baza excelenta pentru fixarea fardurilor pigment, iluminatoarelor. N-am incercat-o cu niciun glitter, asa ca nu stiu daca intr-adevar face ce spune, dar dupa consistenta vascoasa si lipicioasa, eu ii acord credit;
- se consuma greu. Cand l-am cumparat mi s-a parut foarte putin produs, ca sa va faceti o idee exacta, produsul, suprapus peste fotografia de pe site, este imperceptibil mai mic, csa zicem cu cca. 1/10 mai micut decat dimensiunile borcanasului din foto. Dar, folosit cu spor cateva luni, abia am consumat intre un sfert - o treime din el;
- se demachiaza usor.

Ce nu-mi place:
- consistenta prea vascoasa si lipicioasa, greu de intins si uniformizat pe pleoape.
Dar, desi e aspectul care mi se pare cel mai neplacut, este si cel mai explicabil, avand in vedere scopul sau de fixare a glitter-ului;
- ambalajul. Vine in acel borcanel fara nicio alta ustensila, si mi se pare dificil de luat, mai ales de cand am unghiile un pic mai lungi, imi intra sub unghii si este extrem de neplacut.
Dar nici asta nu e un aspect singular, la fel sunt ambalate si primerele de la Manhattan si Radiant, in borcanele, si aceeasi problema o am si cu ele. Imi tot zic sa-mi cumpar o lopatica, dar am uitat sau mi-a fost lene sau n-am avut timp sa colind magazinele numai pentru o lopatica (daca stiti un loc sigur / magazin unde sa gasesc in Bucuresti, eventual si pretul, please let me know).








Vedeti aici consistenta tare a produsului, seamana cu lipiciul acela alb de pe vremuri, dupa '89,  cu care lipeam in clasele primare, care venea tot la borcanas, mirosea patrunzator si se faramita rau cand se usca.




Devine mai usor de aplicat daca este putin incalzit la temperatura corpului.



Odata aplicat, se confunda cu nuanta pielii. 
Trebuie asteptat putin sa se usuce inainte de a folosi fardurile, deoarece ramane lipicios si aplicate imediat, fardurile se pot strange sau sunt greu de blenduit.





Fixeaza foarte bine fardurile - pulbere (iar pe cele de la Seventeen le ador, le-as vrea pe toate! ).

As mai cumpara-o ? Si da, si nu. Pretul este avantajos, isi face bine treaba, dar cum spuneam, sunt in cautarea bazei perfecte :)


LATER EDIT: Pretul avantajos adica redus, am uitat sa precizez. La pret intreg - 8$ pe site-ul oficial, probabil in jur de 30 de lei la noi, l-as lua pe cel de la Radiant. Sau, ca planuri de viitor, decat Sephora si Radiant, as incerca TFSI, de exemplu.

Enjoy!


8 comentarii:

  1. Mie primerul de fata Sephora nu mi-a placut absolut deloc.Pe acesta nu l-am incercat in schimb.Multumim de review! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu m-am inteles bine cu cel matifiant, imi place textura pe care o capata pielea - plus ca a fost primul primer pt. fata pe care l-am folosit si cred ca si asta conteaza f. mult deoarece nu am avut cu ce sa il compar, dar am citit si pareri negative la adresa lui. Oricum, in cazul primerelor, ca si in cazul fondurilor de ten, cred ca toate review-urile sunt extrem de relative, in functie de tenul, imperfectiunile si nevoile fiecaruia si de ce cauta fiecare la produsele astea. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, nici eu nu pot compara, dar mi se pare ok-ish acelasi Sephora...dureaza mai mult culoarea pe ochi, dar nu ma incinta ca stringe putin fardul...
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. azi am cumparat si eu 2 borcanasee:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Marina, intr-adevar, eu astept can 2-3 minute sa se usuce dupa ce o aplic pe pleoape, altfel "lipeste" fardul ..

    Denisa, sa le stapanesti sanatoasa!
    Sunt curioasa ce parere iti face, daca ti se pare cam lipicioasa sau am eu un piticut pe creier cu asta :)..

    RăspundețiȘtergere
  6. pai da e cam lipicioasa, dar cum scrie pe borcanas e pentru glitter deci e buna asa lipicioasa. oricum eu nu prea folosesc farduri cu sclipici sau sclipici, dar cred ca e buna si pentru farduri obisnuite :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred , sigur :)) , ca o sa imi cumpar si eu o minune deasta . Sunt curioasa ce efect va avea in contact cu fardurile de la seventeen , care sunt si preferatele mele dar din pacate le cam sufla vantu fara o baza de machiaj ;)), cel putin pe cele cu o nuanta pudrata .
    Si eu tot zic ca imi voi lua o lopatica pentru fondu meu de ten , si asta zic de vrun an ;;) , da poate o sa se intample minunea cand voi achiziona un set de pensule .

    xoxo , scumpa

    RăspundețiȘtergere
  8. Didi, si eu am cateva farduri de la Seventeen -in varianta trio - si imi plac cel mai mult peste baza de ochi de la Radiant ( http://shopperita.blogspot.com/2010/12/radiant-eyeshadow-base.html ), ti-o recomand, de cand am testat si TFSI am ajuns la concluzia ca cea de la Radiant e la fel de buna si cam la o treime din pretul TFSI.

    RăspundețiȘtergere